Un total de 838 persones que navegaven a la deriva en diferents zones del mar Mediterrani van ser socorregudes ahir en diverses operacions per la Guàrdia Costanera italiana des de primera hora del matí.

La nau Dattilo, de la Guàrdia Costanera, va posar fora de perill 85 immigrants que navegaven rumb a Europa, mentre que l'embarcació Bourbon Argos de Metges sense Fronteres va auxiliar 112 persones, i el seu altre vaixell, el Dignity I, en va socórrer 150 més. Per la seva banda, la Marina Militar italiana també va participar en les tasques de rescat amb la seva unitat Cigala Fulgosi, que va rescatar a 112, 125 i 135 persones que viatjaven a bord de tres pesquers diferents, segons les seves dades publicades a la xarxa social Twitter. A més, la nau anglesa Enterprise, que pertany al dispositiu comunitari Eunavfor Med, va socórrer 111 persones més, mentre que la nau Corsi, de la Guàrdia Costanera, va prestar assistència en els rescats efectuats.

En total, en els rescats van participar dues naus de la Guàrdia Costanera italiana, dues més de la Marina Militar italiana, dues de l'organització Metges Sense Fronteres i una embarcació anglesa.