La Unitat contra la Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia Nacional (Udef) ha obert una investigació per presumpte frau en els milionaris fons Jeremie de la Junta d'Andalusia. Els agents han trobat indicis de presumpte frau en la concessió d'ajudes amb càrrec a aquest programa, dotat amb 235 milions d'euros, dels quals 165 procedien de fons Feder de la Unió Europea (UE).

Segons El?Mundo, les indagacions s'han iniciat arran de la investigació de les ajudes d'Invercaria, en concret, les concedides a la productora Kandor Graphics per a l'elaboració d'una pel·lícula d'animació, Justin y la espada del valor. Aquesta empresa va rebre cinc milions d'euros amb càrrec al fons Jeremie tot i, segons els agents, no complir els requisits per rebre aquest tipus d'ajudes.

El fons Jeremie és aquell amb càrrec al qual la Junta d'Andalusia va concedir deu milions d'euros a l'empresa Bogaris, una de les societats per a les que va prestar serveis Iván Chaves, fill de l'expresident de la Junta d'Andalusia Manuel Chaves. Els agents han localitzat ajudes concedides a 17 empreses per un import total de 62 milions d'euros.