El jutge de l'Audiència Nacional que instrueix el cas Gürtel, José de la Mata, ha citat a declarar Maica Jiménez López, secretària del presumpte cap de la trama, Francisco Correa, per una gravació en què va implicar en el cas el president del Senat, Pío García Escudero. El jutge instructor ha citat la secretària de Correa per al 13 d'octubre, la mateixa data en què ha cridat a declarar Ana Garrido, funcionària municipal de Boadilla del Monte que va gravar aquesta conversa.

En una interlocutòria, el magistrat ha citat a més com a testimonis Arturo González Villarroya, fill de l'exalcalde de Boadilla, Arturo González Panero, i Fausto Cabrera, en ambdós casos a petició del fiscal.

Les declaracions de la Maica Jiménez i Ana Garrido van ser sol·licitades per l'Associació d'Advocats Demòcrates per Europa (Adade), que exerceix l'acusació popular, amb el vistiplau de la Fiscalia Anticorrupció.

Adade va ??demanar aquesta declaració després de conèixer-se la gravació en què la secretària de Correa afirmava que Pío García Escudero visitava el despatx de Correa. En aquesta escolta, la secretària de Correa a l'empresa Special Events va indicar que «Pío estava ficat en l'assumpte amb Cayetana», en al·lusió a la seva secretària, a qui acusa de rebre regals a canvi de filtrar trucades.

Jiménez ha assenyalat a més altres dirigents del PP imputats en la causa, entre ells l'extresorer del PP Luis Bárcenas, a qui, segons el seu testimoni, va veure sortir amb sobres de l'oficina del suposat cap de la trama Gürtel.

Després de conèixer la gravació, el president del Senat va fer públic un comunicat en què va destacar que el contingut de la mateixa era fals i va anunciar accions legals en defensa del seu honor.

Per altra banda, Mónica Magariños, exempleada de diverses empreses del grup de Francisco Correa, entre elles Special Events i Orange Market, va admetre que va realitzar gestions per a l'Agència Valenciana de Turisme abans que s'iniciés l'expedient de contractació per a Fitur 2005.

Magariños, per a qui la Fiscalia reclama 4 anys i 9 mesos de presó, va realitzar aquesta afirmació durant la seva declaració com a imputada en el judici que se celebra al Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana pels contractes de la Generalitat amb les empreses de la trama Gürtel a Fitur.