La Mesa del Congrés va aprovar una resolució en què exigeix ??al diputat d'Amaiur Sabino Cuadra que demani disculpes per haver arrencat diversos fulls de la Constitució a la tribuna d'oradors, o li imposarà «les més severes mesures disciplinàries» previstes en el Reglament de la Cambra. A aquest efecte, el president del Congrés, Jesús Posada, va convocar el propi Cuadra i el portaveu d'Amaiur, Xabier Mikel Errekondo, a una reunió per a dijous que ve, en què espera que el diputat abertzale retiri l'«ofensa proferida».

La resolució aprovada per unanimitat, i que de moment no sanciona el diputat d'Amaiur, si manifesta el seu total rebuig a l'actitud de Cuadra, una «inacceptable ofensa» a tots els ciutadans i un «ultratge» a un símbol de llibertat com la Constitució que tots els diputats tenen el deure d'acatar.

El diputat d'Amaiur va rebutjar rectificar i demanar perdó perquè considera que el que va fer «no és una ofensa». Cuadra es va reafirmare n la seva actitud, i va insistir que es va tractar d'un gest «absolutament normal» per reforçar el seu discurs que la Constitució no és un símbol de llibertat «sinó d'imposició».