La diputada catalana i secretària d'Estudis i Programes del PSOE, Meritxell Batet, serà la número dos de la candidatura socialista per Madrid en les properes eleccions generals. El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va donar a conèixer la designació de Batet en una xerrada informal amb periodistes. Un acte en el qual també va presentar Zaida Cantera, l'excomandant de l'Exèrcit de Terra que va denunciar assetjament sexual d'un comandament, que anirà en el lloc sis de la llista per Madrid.

Batet, de 42 anys i nascuda a Barcelona, és diputada per aquesta demarcació i ha ocupat un escó al Congrés en les últimes tres legislatures. Tot i donar suport a Eduardo Madina en les primàries del PSOE celebrades al juliol de 2014, Pedro Sánchez la va integrar en la seva Executiva com a secretària d'Estudis i Programes.

Des de llavors, la seva confiança en ella ha anat en augment fins al punt de designar-la coordinadora del programa dels socialistes per a les eleccions previstes per al desembre. Al juny, també la va integrar en el comitè d'experts encarregat d'assessorar en la redacció del programa electoral i en el de constitucionalistes que farà la proposta de reforma de la Carta Magna.

Sánchez va revelar que a l'estiu va prendre la decisió que Batet fos la seva número dos per Madrid, tot i que li va comunicar fa uns dies. Sánchez va destacar la "lleialtat" de la diputada catalana respecte el seu projecte, la seva capacitat de treball i el fet que és "una bona parlamentària, molt qualificada i una política feta a ella mateixa".

L'aval d'Iceta

El líder del PSC, Miquel Iceta, coneixia la designació de Batet i va donar el seu beneplàcit perquè s'integrés en la candidatura per Madrid, on ella resideix des de fa uns anys.

A les llistes electorals al Congrés el 2004 va anar com a independent, encara que posteriorment es va afiliar al PSC com a militant en l'agrupació de Gràcia de la Federació de Barcelona.

A més dels seus càrrecs orgànics en el partit, actualment és la portaveu del PSOE a la Comissió Mixta per a la Unió Europea, a més de vocal de la Diputació Permanent i de la Comissió Constitucional.

Sánchez va defensar que Zaida Cantero és una dona "compromesa" i "valenta", que "aportarà molt a la política espanyola", i es va declarar "profundament agraït" pel fet que hagi acceptat integrar la llista per Madrid.