Almenys deu persones van morir en un tiroteig ocorregut al centre d'estudis superiors Umpqua Community College, de Roseburg, a l'estat d'Oregon (Estats Units). 20 persones més van resultar ferides, entre les quals hi ha una dona que va rebre un tret al pit, va explicar Chris Boice, cap de policia de Douglas County.

Els ferits van ser trobats a diferents classes del campus del centre d'estudis, que compta amb diversos edificis. "Vam arribar i vam trobar múltiples víctimes a diverses aules. Les autoritats es troben al lloc dels fets i l'assaltant ha estat neutralitzat", va explicar Ray Shoufler, del departament de bombers de Douglas County.

Prèviament, el portaveu de la policia estatal d'Oregon, Bill Fugate, havia indicat que el sospitós, identificat com un home, havia estat detingut i es troba sota custòdia. Umpqua Community College és un centre educatiu en què cursen estudis uns 3.330 alumnes a temps complet i 16.000 a temps parcial. Roseburg es troba a uns 290 quilòmetres al sud de Portland, la ciutat més gran d'Oregon.

Agents de l'Agència d'Alcohol, Tabac, Armes de Foc i Explosius (ATF) es van desplaçar fins al lloc dels fets per buscar explosius, armes de foc i munició.