El president del Govern, Mariano Rajoy, pretén recórrer Espanya en els propers mesos per evidenciar fets concrets de la seva gestió que, malgrat la crisi, ha dut a terme per facilitar la vida dels espanyols, i contrastar la seva experiència amb la ?inexperiència de candidats que considera un perill.

Tot això ho considera com el millor aval davant les eleccions generals que la setmana passada va anunciar que convocarà finalment per al dia 20 de desembre.

Rajoy multiplicarà els seus viatges per totes les comunitats tant com a president del Govern com a líder del PP, i està aprofitant les últimes setmanes per, en primera condició, assistir a la inauguració d'infraestructures importants.

Per la seva banda, el sotssecretari general de Política Autonòmica i Municipal del PP, Javier Arenas, va demanar al seu partit que "s'involucri i impliqui" amb el projecte de Rajoy per a les eleccions generals i aconseguir una majoria suficient per poder governar, davant els comicis "més importants" de la democràcia. Arenas va esgrimir que davant l'estabilitat, la cohesió territorial, l'ocupació, la sortida de la crisi i la igualtat que representa el seu partit, les altres ofertes electorals seran el pacte del PSOE amb els "radicals de Podem i els independentistes". "Això derivarà la tornada a les polítiques de Zapatero, que la Constitució duri mig minut i que els espanyols passem a ser desiguals davant la llei", va advertir.

El dirigent popular va assegurar que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, és la referència de la "confusió i l'absència" de projecte, i va sostenir que la seva "aspiració és governar amb radicals i independentistes perdent.

L'exlehendakari i secretari d'Acció Política i Ciutadania del PSOE, Patxi López, va declarar ahir que a les eleccions generals del 20 de desembre els espanyols "votarem només entre dues opcions: o Sánchez o Rajoy, no hi haurà més possibilitats".

El dirigent socialista va aventurar que "igual que vam fer al 82, el 2015 pot ser i serà l'any que obrim l'esperança per a la immensa majoria d'aquest país". "El 20 de desembre -va agregar- Espanya començarà un nou camí de progrés i solidaritat de la mà del PSOE, per canviar les polítiques de la dreta i engegar les grans reformes que necessita aquest país".

López es va mostrar "convençut" que "hi ha una immensa majoria en aquest país" que vol que Pedro Sánchez "sigui el referent del futur i d'un país que dóna oportunitats a tothom" i "busca l'acomodament de tots, pensem el que pensem o ens sentim com ens sentim".