Els aliats de l'OTAN van donar suport a Turquia davant la violació "inacceptable" i "irresponsable" per part de Rússia del seu espai aeri, alhora que van instar Moscou a aturar "immediatament" els seus atacs contra l'oposició i civils a Síria per centrar-se en lluitar contra l'Estat Islàmic (EI). El secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg, va convocar d'urgència el Consell de l'Atlàntic Nord, el màxim òrgan de decisió de l'Aliança Atlàntica, després de reunir-se a Brussel·les amb el cap de la diplomàcia turca, Feridun Hadi Sinirlioglu, i qualificar d'"inacceptable" la incursió russa en l'espai aeri de Turquia.

El ministeri d'Exteriors turc va assenyalar que un caça rus va penetrar el passat dia 3 a la província de Hatay, fronterera amb Síria, i va tornar al país àrab després de ser interceptat per dos F-16 turcs.

La relació entre l'OTAN i Rússia no passa pels seus millors moments, atès que Moscou veu amb recel el reforç de l'Aliança a l'est de les seves fronteres i una major vigilància al sud, en resposta al suport que va donar Moscou a les forces prorusses a Ucraïna oriental i per l'annexió de Crimea.

El Ministeri de Defensa rus va admetre que un dels seus avions va violar dissabte passat l'espai aeri turc i ho va atribuir a les males condicions meteorològiques, encara que va garantir que ja s'han pres les mesures perquè incidents com aquest no es repeteixin en el futur.

El portaveu del Ministeri de Defensa per a l'operació militar russa a Síria, Ígor Konashenkov, va explicar que la base aèria de Jmeimim, a la qual es dirigia el SU-30 després de completar la seva missió, es troba a uns 30 quilòmetres de la frontera entre Síria i Turquia i que, amb determinades condicions meteorològiques, l'aterratge s'ha d'abordar des del nord, una zona molt propera a Turquia.

Per altra banda, una de les joies del conjunt arqueològic de Palmira, l'Arc del Triomf, va ser destruïda pel grup terrorista Estat Islàmic (EI), van anunciarles autoritats sirianes, que van alertar que el jaciment podria desaparèixer d'aquí a tres o quatre mesos. El director d'Antiguitats i Museus de Síria, Maamún Abdelkarim, va explicar que el seu departament va rebre informacions de fonts locals que l'arc està totalment destruït.