Dia negre pel que fa a la violència de gènere a Espanya, ja que en poques hores es van registrar fins a tres assassinats de dones a mans de les seves parelles. La darrera mort que es va conèixer va ser la d´una dona de 33 anys a Vigo, que va ser trobada sense vida juntament amb el seu marit, que va deixar una carta de suïcidi en la qual confessava el crim.

Paral·lelament, a Erandio va ser arrestat el xicot d'una dona de 39 anys, el cadàver de la qual va ser trobat de matinada amb signes de violència al pis del presumpte agressor. La dona es trobava desapareguda des de dissabte, segons va denunciar diumenge un familiar.

Fonts del departament basc de Seguretat van assenyalar que no consten denúncies per violència de gènere sobre el xicot de la dona, que va fugir amb el seu vehicle.

L'altre crim masclista va tenir lloc a Múrcia, on una dona, de 23 anys i procedent de Mali, va ser assassinada per la seva parella, de la mateixa nacionalitat, que va ser detingut. La dona va perdre la vida per un traumatisme produït en rebre un fort cop al cap i un portaveu de la Policia Local va explicar que es desconeix si hi havia alguna denúncia prèvia per violència de gènere.

Un veí de l'immoble en què van ocórrer els fets va avisar la Policia en escoltar una forta discussió al pis; els agents un cop arribats a l´immoble van requerir la presència dels sanitaris, que només van poder certificar la mort de la jove. La Guàrdia Civil va arrestar pocs minuts després de les sis de la tarda la parella sentimental de la víctima.

Aquests tres crims masclistes elevarien a 33 les dones assassinades com a conseqüència de la violència masclista des de principi d'any.