El 53% de les persones que acudeixen a Cáritas viuen en llars on algun dels membres treballa, de manera que tenir una feina "no sembla que estigui oferint suficient protecció" davant l'impacte de la pobresa o l'exclusió social. Són conclusions de la Memòria Confederal de Cáritas de 2014, organització que va atendre l'any passat 2.197.461 persones a Espanya, el que significa una "certa estabilització" en els últims quatre anys, dels quals el 73% eren espanyols o de països de la UE-15.

En la presentació de la memòria, el secretari general de Cáritas, Sebastián Mora, va insistir que són persones que pateixen amb més intensitat els problemes de la crisi. "La feina no assegura un mínim vital per viure", ja que el salari "no és just ni és digne en moltes ocasions", va afegir.

Quan arriba la crisi, el creixement de la pobresa és ràpid i intens, però baixa molt lentament en el cas contrari, va explicar. Entre altres dades, hi ha persones desocupades en el 65,8% de les llars assistides. Dels aturats atesos, el 74,2% ho és de llarga durada. El 59,2% de les famílies assistides per Cáritas van acudir prèviament als serveis públics.