Estela Ordóñez, la mare d'Andrea, la nena a la qual se li va retirar l'alimentació artificial que rebia per gastrostomia en constatar que havia empitjorat el seu estat clínic, va celebrar que la seva filla gran ja no segueixi "patint" després d'haver passat una bona nit. La mare d'Andrea es va declarar orgullosa de no haver fallat a la seva filla, així com de lluitar pel compliment dels seus drets, camí en què ha trobat comprensió, suport i afecte, fet pel qual dóna "mil gràcies" des del més profund de la seva ànima, segons va escriure al seu compte a Facebook.

El greu "dolor" que estava patint la petita Andrea va ser el que va portar els seus pares, Antonio Lago i Estela Ordóñez, a sol·licitar per a ella una "mort digna".

Fernando Abraldes, el president de l'Associació de Pacients i Usuaris del complex hospitalari universitari de Santiago (CHUS), en el qual està ingressada la nena, va explicar que l'organització a la qual representa i que ha jugat un paper rellevant en aquesta batalla ha estat en contacte durant tot aquest temps, principalment amb Ordóñez, i per això s'han mantingut coneixedors del problema.

L'Associació Espanyola d'Advocats Cristians va demanar a l'hospital de Santiago que no retiri l'alimentació a Andrea i va advertir que denunciarà el centre sanitari. Aquesta associació va llançar una petició pública, adreçada al cap de Pediatria de l'Hospital Universitari de Santiago, Manuel Castro, instant-lo que "no acabi amb la vida de la petita Andrea". Una petició, publicada a la plataforma Change.org que ja compta amb el suport de més de 2.700 signatures.