Des de la seva retirada obligada a Moscou, l'excontractista de l'Agència Nacional de Seguretat Edward Snowden va recordar que està disposat a tornar als Estat Units i anar a la presó, però amb condicions. "He pagat un preu però em sento tranquil amb les decisions que he pres", va explicar, tot afegint que es va presentar "voluntari davant del Govern per anar a la presó moltes vegades. El que no faré és no servir de fre a la gent que intenta fer el correcte en situacions difícils".

La setmana passada Snowden va obrir el seu compte a Twitter, on ha estat molt actiu des del primer moment. Dilluns va mantenir una llarga conversa amb la BBC des de Moscou, que s'ha convertit en la seva llar en els dos últims anys, però no va indicar quant de temps estaria disposat a estar reclòs.

L'excontractista està acusat als Estats Units d'haver violat la Llei sobre espionatge per haver filtrat informació classificada que va revelar el sistema de vigilància massiva a milions de nord-americans. "De moment, ells han dit que no em torturaran, que és un començament, però no hem aconseguit molt més que això", va assenyalar Snowden.