L'hospital de Metges Sense Fronteres a Kunduz, a l'Afganistan, colpejat dissabte passat per un bombardeig nord-americà, va ser marcat com a objectiu "per error", va assenyalar a Washington el general John Campbell, cap de la missió de l'OTAN a l'Afganistan.

"Un hospital ha estat tocat per error" en un bombardeig nord-americà "demanat" pels afganesos, però decidit per "la cadena de comandament americana", va explicar el general Campbell davant la Comissió de les forces armades del Senat americà.

El Pentàgon va informar dilluns que l'atac a l'hospital de Metges Sense Fronteres (MSF) a Kunduz, que dissabte va causar la mort d'almenys 22 persones, va ser sol·licitat pels seus aliats afganesos en rebre foc enemic. Més tard la Casa Blanca va apuntar que aquest atac va ser "una profunda tragèdia", mentre Metges Sense Fronteres va atorgar la responsabilitat als EUA.

Per la seva banda, el Departament de Justícia dels EUA investigarà el terrible atac aeri que va colpejar l'hospital de Kunduz, al costat d'altres investigacions que estan sent realitzades pel Pentàgon, l'OTAN i un equip nord-americà.