El jutge de Madrid Antonio Serrano-Arnal va imputar una nova persona en el cas en què investiga l'origen dels ingressos i la fortuna de l'exvicepresident del Govern Rodrigo Rato després d'interrogar-lo com a testimoni, de manera que el nombre d'imputats s'eleva a deu. Així ho van informar fonts jurídiques a final de l'interrogatori de vuit dels setze testimonis convocats entre ahir i avui, entre els quals hi ha empleats antics i actuals de Bankia i de les empreses de publicitat Zenith i Publicis, que suposadament van pagar comissions a un testaferro de Rato per intercedir en l'adjudicació de la campanya de la seva sortida a borsa.

Diverses compareixences

En concret, ahir van declarar, entre d'altres, l'exdirectora de Comunicació de l'entitat que va presidir Rato Pilar Trucios i tres dels empleats del banc, cap dels quals és el nou imputat, la identitat del qual no va transcendir.

Va declarar també l'apoderada de Terrenos de Alcobendas, empresa dedicada al lloguer de béns immobiliaris per compte propi i gestió i administració de la propietat immobiliària, presidida pel gerent i presumpte testaferro Miguel Ángel Montero.

Aquests testimonis van comparèixer després que dimarts ho fes el propi exdirector gerent de l'FMI, que va quedar en llibertat tot i que no podrà viatjar fora de la Unió Europea, ja que se li ha retirat el passaport, i haurà de comparèixer mensualment.

Rato va insistir després que és la persona "més interessada" en que s'aclareixin els fets, fet pel qual ha de remetre al jutge informes pericials que constatin "de manera fefaent" que tots els béns que ha tingut a l'estranger "tenen origen familiar" i han estat declarats "voluntàriament" a la Hisenda pública espanyola.

Per altra banda, l'Audiència Provincial de Madrid va decretar la validesa dels escorcolls practicats a l'abril a Kradonara, epicentre de l'entramat societari de Rato, efectuats a la seu a la localitat gaditana de Puerto de Sotogrande.

Els magistrats de la secció 23 del tribunal madrileny va estimar d'questa forma el recurs que van interposar la Fiscalia Anticorrupció i l'Advocacia de l'Estat contra la decisió de l'instructor, Antonio Serrano-Arnal, d'anul·lar l'entrada i escorcoll de la seu de la mercantil l'abril passat.