El president dels Estats Units, Barack Obama, va trucar per telèfon a la presidenta de Metges Sense Fronteres (MSF), Joanne Liu, per a "disculpar-se" per l'atac aeri nord-americà contra un hospital d'aquesta organització a Kunduz (Afganistan). El portaveu de la Casa Blanca, Josh Earnest, va informar de les disculpes ofertes per Obama en la seva roda de premsa diària i va afegir que el president va trucar també al mandatari afganès, Mohammad Ashraf Ghan, per transmetre-li el condol pel que va passar a l'hospital, on van morir 12 treballadors de MSF i 10 pacients.

Segons Earnest, durant la trucada a la presidenta de MSF, Obama va garantir que la investigació sobre l'atac que està realitzant el Departament de Defensa nord-americà serà "transparent i objectiva". A més, el president dels EUA es va comprometre a estudiar les "reformes" necessàries perquè aquest tipus de "tragèdies" siguin "menys probables" en el futur, va detallar Earnest. "Quan es Estats Units cometen un error, assumim la responsabilitat i ens disculpem quan cal", va remarcar el portaveu d'Obama.

Metges Sense Fronteres va prendre nota de les disculpes del president dels Estats Units, però li va insistir perquè doni suport a una investigació internacional sobre la tragèdia. Liu va assegurar que "reiterem la nostra petició perquè el Govern dels EUA accedeixi a una investigació independent liderada per la comissió humanitària internacional per establir el que va passar a Kunduz, com va ocórrer i per què va passar", va afegir. Ho va fer després que MSF demanés una comissió investigadora prevista en les Convencions de Ginebra, que han ratificat 76 estats, dels quals es necessita que només un avali la petició.