Rússia va manifestar la seva disposició i interès a establir contactes amb les milícies opositores moderades agrupades en l'anomenat Exèrcit Lliure Sirià per impulsar una solució política del conflicte a Síria. "Per mandat del president de Rússia, el Ministeri d'Exteriors informa els països que tenen relacions amb l'Exèrcit Lliure Sirià (ELE) sobre la disposició de la part russa a establir contacte amb els dirigents d'aquesta organització", va explicar la portaveu de la cancelleria russa, Maria Zakhjàrova.

Va explicar que Moscou "té intenció de tractar amb el ELE la possibilitat d'iniciar un procés polític per a l'arranjament de la crisi siriana mitjançant el diàleg entre el Govern i l'oposició patriòtica" que lluita contra els gihadistes que actuen al país àrab.

El president rus, Vladímir Putin, va assegurar que Moscou estaria disposada a unir les seves forces amb l'oposició moderada siriana que lluita contra els terroristes, en concret amb l'Exèrcit Lliure Sirià, però va lamentar que Rússia ni tan sols sap on són les seves posicions ni qui els dirigeix.

El secretari de Defensa dels Estats Units, Ashton Carter, va insistir a Itàlia que Rússia porta a terme "una estratègia equivocada" amb els seus atacs aeris a Síria i que no es col·laborarà amb Moscou mentre continuïn els bombardejos. El cap del Pentàgon va insistir que els Estats Units no estan disposats a dialogar amb Rússia "si segueixen perseguint aquesta estratègia", i que hi ha disposició a parlar de "les regles per fer més segur el treball dels pilots que sobrevolen Síria" . També va confirmar que fins ara els Estats Units no han rebut cap tipus depetició de Rússia per col·laborar.

Els Estats Units mantenen que els atacs aeris russos a Síria s'estan produint en zones en les quals no existeix el control del grup gihadista Estat Islàmic i van alertar del risc que es pugui produir una escalada militar en la guerra civil siriana.