El que no va fer la Gihad a Europa ha estat a punt d'aconseguir-ho la violència al carrer a Califòrnia. Spencer Stone, un dels herois que va salvar el tren francès Thalys d'una matança el 21 d'agost quan l'islamista Ayub El-Khazzami va intentar perpetrar-la amb el seu rifle d'assalt Kalàixnikov, està ingressat en un hospital de la ciutat de Sacramento, la capital de Califòrnia, després d'haver estat apunyalat quatre vegades dimecres a la nit, al voltant de la una de la matinada.

Les circumstàncies de l'agressió no han estat fetes públiques, però tot fa pensar que aquesta està relacionada amb un factor ben poc islàmic: l'alcohol. Així ho va indicar la Força Aèria dels Estats Units en un comunicat al seu mitjà de comunicació oficial per a la tropa, Air Force Times: "L'assalt a Stone no està relacionat amb el terrorisme. L'assalt va tenir lloc en un bar i es creu que l'alcohol podria haver estat un factor". El propi pare del ferit va declarar a la premsa nord-americana que encara no sap ben bé què va passar.

El que sí està clar és que aquesta vegada les coses han estat molt més serioses per a Stone que el 21 d'agost, quan ell i els seus amics -els també nord-americans Alex Scarlatos i Anthony Sadler- van reduir, amb l'ajuda de diversos passatgers més, el terrorista. Segons el diari local Sagrament Bee, el personal mèdic que va recollir Stone al carrer "va pensar inicialment que no sobreviuria a l'apunyalament". El seu estat és ara estable, segons fonts mèdiques.

Stone, que va rebre la Legió d'Honor juntament amb els seus companys nord-americans per evitar la matança que El-Khazzami volia perpetrar, està destinat a les illes Açores, un arxipèlag portuguès al mig de l'Oceà Atlàntic.