L'exgerent del PP balear Fernando Areal, cunyat de l'expresident autonòmic Jaume Matas, va confessar davant del jutge que va cometre un delicte electoral en pagar amb diner negre despeses de la campanya autonòmica de 2007, i ha estat condemnat per això a un any i mig de presó i 15.000 euros de multa. Areal ha acceptat la condemna de presó, que no haurà de complir, a canvi d'una rebaixa de la petició inicial de la pena que reclamava la Fiscalia Anticorrupció, que era de 3 anys de reclusió.

Seguint l'acord de conformitat, l'exgerent va admetre davant del titular del Jutjat Penal 7 de Palma, Eduardo Calderón, que com a responsable financer de la campanya per a les eleccions del 27 de maig va abonar en negre part de les despeses pels treballs de publicitat realitzats per l'empresa Ninbus.

L'empresa de publicitat va fer entre abril i maig de 2007 tasques de creativitat i promoció dels missatges electorals del PP, i va gestionar insercions en premsa, ràdio i televisió per import de 71.958 euros, que no es van facturar al partit perquè havien superat els límits legals de despeses electorals.

Segons el fiscal anticorrupció Pedro Horrach, Areal va abonar 249.872 euros a Nimbus per serveis desenvolupats per a la campanya electoral que van ser declarats al Tribunal de Comptes i la Sindicatura balear de Comptes com correspon, però a més també va encarregar altres treballs el pagament dels quals es va ocultar. "Ha admès que va utilitzar diner negre per al pagament de despeses electorals", va destacar al final de la vista Horrach, qui fa pocs dies va pactar la conformitat amb la defensa de l'acusat, que fins llavors havia negat les irregularitats.

Per altra banda, la Guàrdia Civil investiga dos contractes del PP madrileny d'Esperanza Aguirre amb una de les empreses de la trama Púnica. Aquesta empresa, Waiter Music, va organitzar els tancaments de campanya el 2007 i 2011 i, segons els investigadors, el cost va ser molt inferior al preu de mercat. S'investiga si el PP va pagar menys a canvi d'adjudicacions públiques a aquesta empresa.

Segons la Ser, els dos espectacles van ser organitzats per la mateixa empresa, Waiter Music, involucrada en la trama Púnica. I tot pel mòdic preu de poc més de 80.000 euros. En el tancament de campanya de 2007, el PP va reunir 16.000 persones al Palau dels Esports de Madrid en un acte on va actuar Azucar Moreno.