El jutge de Madrid Antonio Serrano-Arnal va imputar l'exdirector de Comunicació de Rodrigo Rato Miguel Robledo en el marc de la investigació de l'origen dels ingressos i la fortuna de l'evicepresident del Govern després d'haver-lo interrogat ahir al matí com a testimoni, de manera que el nombre d'imputats s'eleva a onze.

El jutge va prendre declaració a altres vuit testimonis dels 16 que va interrogar entre dimecres i ahir, entre els quals hi ha empleats antics i 4 actuals de Bankia, cap dels quals és el nou imputat. Alguns d'ells procedeixen a més de les empreses de publicitat Zenith i Publicis, que suposadament van pagar comissions a un testaferro de Rato, l'empresari Alberto Portuondo, per intercedir en l'adjudicació de la campanya de la seva sortida a borsa.

Per altra banda, l'Audiència Provincial de Madrid va confirmar l'aixecament de l'embargament de part dels béns de l'evicepresident del Govern que puguin excedir dels 18 milions que ja han estat garantits mitjançant el bloqueig del seu patrimoni i comptes bancaris.

A més, en tres actuacions donades a conèixer ahir, la Secció 23 del tribunal madrileny va avalar també la decisió del magistrat Antonio Serrano-Arnal d'enviar a la presó preventiva Alberto Portuondo, a la presó des del passat agost, per risc de fuga i de destrucció de proves.

Per als magistrats, l'administrador de Albisa Inversions, al qual s'acusa d'haver cobrat comissions a canvi d'intercedir en la contractació de dues empreses de publicitat per al llançament de la marca Bankia el 2011 i haver desviat part d'aquests diners a Rato, hi ha "sòlids" indicis de la seva participació en els fets i creuen que aquesta mesura va ser proporcionada. La defensa de l'imputat va apel·lar afirmant que la seva detenció a l'aeroport de Barajas quan intentava tornar a Mèxic va ser una "operació deliberada".