El president del Govern, Mariano Rajoy, va confiar que en el primer semestre del 2016 es pugui tancar un nou model de finançament autonòmic per unanimitat i sense que l'Executiu i les comunitats autònomes es llancin "els plats pel cap", després de la polèmica sobre els règims fiscals d'Euskadi i Navarra. El debat sobre el model de finançament es va revifar després de conèixer-se un informe en el qual algunes comunitats autònomes posen en dubte el règim foral i les especificitats i relacions fiscals del País Basc i Navarra amb la resta de l'Estat.

Rajoy va recordar que el model actual, aprovat pel Govern de José Luis Rodríguez Zapatero i que ja hauria d'haver estat revisat, no compta amb el suport del PP. A més, el Govern va defensar el concert basc i el conveni navarrès i va negar que suposin un privilegi, com han donat a entendre algunes autonomies, que han demanat que es revisin aquests règims quan es tracti la reforma del sistema de finançament autonòmic.

La presidenta del Govern Foral, Uxue Barkos, va realitzar una crida a la unitat política en la defensa del Conveni Econòmic i va apostar per la recerca del consens i la unanimitat, perquè la societat navarresa "no permetrà atacs a una de les seves eines fonamentals". Barkos iniciarà contactes amb els portaveus parlamentaris.