Les forces iraquianes van bombardejar ahir un comboi en què suposadament viatjava el líder del grup gihadista Estat Islàmic (EI), Abu Bakr al-Bagdadi, a la província occidental d'Al-Anbar. Segons diferents mitjans locals, Abu Bakr al-Bagdadi hauria mort, així com tots els passatgers del comboi.

Un comunicat de la Comandància d'Operacions Militars va informar que l'Exèrcit del país, en col·laboració amb la Cèl·lula dels Falcons dels serveis secrets, va atacar el comboi, en què es creu que viatjava Al-Bagdadi, i va causar la mort a importants dirigents de l'organització terrorista.

"D'acord amb informacions precises dels serveis secrets i amb la participació de la Força Aèria iraquiana, es va aconseguir fer una heroica operació contra el comboi del criminal terrorista Al-Bagdadi" se subratllava a la nota.

Alhora, en el comunicat s'explicava que el bombardeig es va produir quan la caravana de vehicles gihadistes viatjava per la zona d'Al Karabela per assistir a una reunió de capitostos de l'Estat Islàmic, per la qual cosa també va ser atacat el lloc de la cita, on van morir i van resultar ferits diversos dirigents del grup.

Tot i que diferents mitjans locals donaven per mort ahir a la tarda el líder de l'Estat Islàmic, a la nota s'especificava que "encara es desconeix l'estat de salut del criminal Al-Bagdadi, que va haver de ser traslladat en un vehicle", assenyalava la nota i afegeia que més endavant es difondrà posteriorment la llista amb els noms dels dirigents morts en l'atac.

Una font de seguretat d'Al-Anbar va informar a Efe que almenys quinze gihadistes de l'EI, entre ells diversos líders, van perdre la vida en aquest atac, en què també van resultar ferides vint persones.

La font va afegir que fins ara es desconeix la sort correguda per Al-Bagdadi, si viatjava en el comboi en el moment del bombardeig, o si va resultar mort o ferit.

Les tropes iraquianes lliuren una cruenta batalla amb l'EI per intentar recuperar el control de la província d'Anbar, després que el grup conquerís la seva capital el maig passat.