El PSPV proposarà les compareixences del president del Govern, Mariano Rajoy, l'expresident José María Aznar, el ministre Cristóbal Montoro i els exministres Pedro Solbes i Rodrigo Rato a la comissió parlamentària de Les Corts Valencianes sobre finançament.

En un comunicat, el portaveu socialista, Manolo Mata, va anunciar ahir que aquesta petició de compareixences se sumarà a la de l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero, formulada pel PPCV. "El PPCV prefereix parlar dels problemes dels valencians en lloc de resoldre'ls", va afirmar Mata, qui, sobre finançament, al PP "han tingut tres oportunitats per resoldre el problema i encara no ho han fet". En aquest context, van assegurar que al gener de 2014 es va complir el termini límit per canviar el model de finançament, "però ja fa un any i 10 mesos que Rajoy va ser incapaç de fer-ho".

Mata va subratllar que "encara que preferiríem seguir treballant per resoldre els problemes actuals, potser aquesta sigui l'única manera de saber per què tenim un model deficient, creat per Aznar i Rato, que, tot i intentar-ho, Zapatero i Solbes no van aconseguir una millora suficient".