Tot just dues setmanes abans que acabi la legislatura, el Congrés dedicarà 865.880 euros a la compra de 490 tauletes per als diputats i personal de la cambra que les requereixin en el proper mandat i a renovar 699 ordinadors de sobretaula amb més de vuit anys d'antiguitat. Per a l'adjudicació d'aquest contracte ha iniciat un procediment obert, que se suma a un altre de recentment adjudicat per dotar de telèfons intel·ligents els diputats que resultin elegits el proper 20 de desembre.

La cambra ha desenvolupat diverses aplicacions per a dispositius mòbils amb sistema operatiu IOS, que faciliten les tasques parlamentàries, de manera que les tauletes i telèfons que comprarà per als propers quatre anys han de ser compatibles. "La incorporació de dispositius amb característiques tècniques essencials diferents originaria dificultats per usar i compartir informació entre tots dos, així com amb els sistemes desenvolupats, obligant a duplicar l'esforç de desenvolupament i posterior suport i manteniment, al marge del cost econòmic que suposaria", argumenta la direcció del parlament.

Quant als ordinadors de sobretaula -la mitjana d'antiguitat és de cinc anys-, el Congrés considera "necessari" renovar els que en tenen més de vuit.