La policia turca considera els grups gihadistes vinculats a l'Estat Islàmic (EI) com a principals sospitosos d'haver perpetrat el doble atemptat suïcida que dissabte va causar almenys 97 morts en una concentració pacifista a Ankara, segons va assegurar el primer ministre turc, Ahmet Davutoglu. "Hem investigar l'Estat Islàmic de forma prioritària. Ens hem acostat molt a un nom. Aquest nom indica una organització", va afegir Davutoglu sense aclarir més detalls, argumentant el perill d'alertar possibles "cèl·lules dorments". "Aquestes cèl·lules dorments podrien amagar-se, podrien afaitar-se la barba i canviar de forma de vida", va advertir.

Més enllà de l'escassa informació oficial, diversos diaris turcs van avançar que les indagacions se centren en la xarxa de seguidors de l'Estat Islàmic radicada a la província sud-oriental de Adiyaman. El diari Hürriyet informava que la policia ha distribuït a les comissaries les fotografies i noms de 16 homes, als quals se'ls suposa intenció de convertir-se en "bombes humanes".

Els investigadors estarien recollint mostres d'ADN dels familiars d'aquestes 16 persones per comparar-les amb les restes dels dos autors de l'atemptat suïcida d'Ankara. La connexió gihadista sembla evident, donades les similituds de l'atemptat d'Ankara amb la massacre de Suruc, al sud del país, on un islamista radical es va immolar el 20 de juliol, matant 33 activistes de l'esquerra prokurda. Coincideixen tant l'explosiu utilitzat, una càrrega de 10 quilos de TNT, com la tècnica de reforçar la bomba amb boles de rodament d'acer que funcionen com a metralla. Les autoritats estan segures que el terrorista de Suruc es va entrenar amb l'Estat Islàmic a Síria.