Rússia es manté ferma en els seus plans de compaginar els bombardejos aeris contra els gihadistes de l'Estat Islàmic (EI) a Síria amb els esforços per impulsar una solució pacífica al conflicte, tot i l'atemptat perpetrat ahir contra la seva ambaixada a Damasc. "Si volem ser eficaços i no només disparar i llançar míssils de creuer, i volem aconseguir precisament una solució política, llavors hem d'animar a negociar totes les forces dins del país", va assegurar el president rus, Vladímir Putin.

Els dos obusos llançats al matí contra el recinte de la seva legació diplomàtica no van espantar el Kremlin, que va seguir bombardejant les posicions gihadistes al país àrab alhora que rebia a Moscou l'enviat especial de l'ONU, Staffan de Mistura. "Busquem contribuir a la lluita contra el terrorisme, que és un quelcom perillós tant per als Estats Units com per a Rússia, els països europeus i per a tothom, sense exagerar gens ni mica", va apuntar Putin.

L'aviació russa, que ha regorçat en els últims dies les seves missions a territori sirià, va atacar 86 objectius terroristes en poques hores i ha pràcticament paralitzat la línia de subministraments dels gihadistes a les províncies de Raqa, Hama, Idleb, Latakia i Alep.

Per part seva, el líder del Front al Nusra, Abu Mohammad al Julani, el grup del qual és el filial sirià d'Al-Qaeda, va fer una crida als mujahidins (guerrers sants) al Caucas perquè ataquin civils i militars russos, en un àudio difós a internet. "Si l'Exèrcit rus mata el poble de Síria, llavors mateu el seu poble. I si ells maten els nostres soldats, llavors mateu seus soldats. Ull per ull", va demanar Al Julani en una gravació de poc més de vint minuts de durada l'autenticitat de la qual no va poder ser comprovada.