Mayca Jiménez López, secretària del presumpte ca de la trama Gürtel, Francisco Correa, es va retractar de tot el que va dir en una gravació en què implicava en la trama el president del Senat, Pío García Escudero, tot al·legant que "aquell dia em vaig prendre tres o quatre copes i em vaig passar".

Aquest va ser el principal argument de la secretària de Correa durant la mitja hora que va durar la seva declaració com a testimoni davant del jutge del cas Gürtel, José de la Mata, davant qui també va testificar Ana Garrido, funcionària municipal de Boadilla del Monte (Madrid ) i autora de la gravació.

Segons fonts jurídiques presents en la declaració, Mayca Jiménez va explicar que les dues es van conèixer a través d'una tercera persona, un exregidor de l'Ajuntament de Boadilla, perquè les dues havien estat víctimes d'assetjament laboral (de fet ella va presentar una denúncia contra Correa i després la va retirar) i quan van quedar en un bar fa quatre anys van començar a parlar de la trama Gürtel, però en cap moment va saber que l'estaven gravant.

La secretària va descriure la trobada, que es va allargar unes quatre hores, "com una conversa de bar" en què van estar prenent copes i això la va portar a deixar anar per la seva boca "el que no està en els escrits", i així va explicar, a més que va veure pel despatx del seu cap el president de Senat, del qual va dir que "estava implicat", que l'extresorer del PP Luis Bárcenas sortia d'allà amb sobres.

No obstant això, ahir va assegurar que tot el que va dir llavors era mentida, que ho va dir per a impressionar i que mai va veure sortir els diners del despatx de l'empresa de Correa, Special Events, ni en sobres, ni en caixes, ni en bosses. En la conversa, va dir que "Pío García Escudero estava implicat juntament amb Cayetana", en al·lusió a la seva secretària, a qui acusava de rebre regals a canvi de filtrar les trucades, però ahir va mantenir que s'ho va inventar i que si es va relacionar amb el president del Senat és perquè ho feia amb molta gent del PP en treballar Special Events amb el partit.

L'existència d'aquesta gravació la va conèixer quan Ana Garrido li va comunicar al setembre que estava en mans de la premsa i que sortiria a la llum, li va confessar que l'havia gravat de forma subreptícia i li va demanar perdó per això, versió que va corroborar Garrido.