Arantza Quiroga va presentar la seva dimissió com a presidenta del PP basc i va decidir abandonar la política convençuda que ha "fracassat" en el seu objectiu de donar un gir al partit per abandonar el seu paper de "resistència" davant d'ETA i passar a promoure acords per la convivència fins i tot amb EH Bildu. Després d'una setmana d'absolut mutisme, Quiroga va comparèixer en roda de premsa a la seu del PP de Sant Sebastià, on va explicar que la retirada de la moció per crear una ponència de convivència al Parlament basc que inclogués tots els partits , també l'esquerra abertzale, ha significat el "detonant" de la seva dimissió.

Va explicar que va retirar la moció, encara que segueix creient en ella -"la tornaria a presentar una i mil vegades", va dir -, perquè l'hi va demanar el PP, tant la direcció estatal com alguns dirigents bascos, però aquest gest de "desautoritzar-se" a ella mateixa va constituir la gota que va fer vessar el got i la va fer posar-se davant la "realitat dura" que havia "fracassat" en no poder "unir voluntats" per canviar el rumb dels populars bascos.

"He intentat durant aquests dos anys entendre que el PP havia de fer una transició des de la resistència fins a la influència", va explicar Quiroga, que va admetre que ha "fracassat en intentar unir voluntats darrere d'aquest objectiu". Va insistir a defensar el valor del text retirat, en el qual es parlava de "deslegitimació definitiva del terrorisme" i "rebuig de la violència" en lloc d'expressions clàssiques com "condemna d'ETA", el que li va suposar crítiques al seu partit.