Els advocats de la infanta Cristina creuen els dits perquè l'Audiència de Palma es pronunciï sobre les qüestions prèvies del cas Nóos, que, segons ells, evitaran que la seva representada hagi de seure a la banqueta dels acusats abans de l'inici de la vista oral. No obstant això, res obliga la secció primera

de l'Audiència a pronunciar-se sobre l'aplicació de l'anomenada doctrina Botín abans de celebrar el judici o a dirimir aquesta qüestió en la sentència.

L'estratègia defensiva de l'equip jurídic format per Miquel Roca, Jesús María Silva i Jaume Riutord està molt clara: com a primera ofensiva salvar la germana del Rei de la banqueta en aplicació de la doctrina del Tribunal Suprem que limita les facultats de les acusacions populars en absència d'acusació de la Fiscalia o

Hisenda. Com a segon front, defensar la plena innocència de Cristina de Borbó.

Els advocats ja han intentat, sense èxit, que l'anàlisi de la doctrina Botín es fes en les vistetes prèvies al judici i dedicades a fixar el calendari i ordenar les proves de les parts. El tribunal els va donar una rotunda negativa.

La intenció de Roca era que l'exduquessa de Palma no s'assegués ni un dia a la nodrida banqueta del cas Nóos, però no ha pogut ser.

El salvavides de la doctrina Botín s'haurà de plantejar així en la fase inicial de la vista oral, prevista inicialment per al proper ?? de gener, encara que hi poden haver ajornaments.

La Infanta està acusada de cooperadora necessària de dos delictes fiscals únicament per Manos Limpias, que exerceix l'acusació popular en nom d'un desconegut sindicat de funcionaris.

Ni la Fiscalia Anticorrupció ni l'Advocacia de l'Estat (en representació d'Hisenda) demanen condemna per a Cristina de Borbó, que en el seu dia va ser exculpada de cooperar amb tota la presumpta trama de desviament de fons públics dirigida pel seu marit, Iñaki Urdangarin.

Ana Maria Tejeiro, Salvador Trinxet i Alfonso Grau també esperen la decisió del tribunal sobre la doctrina Botín.