La infermera britànica contagiada d'ebola es troba en estat crític

Un metge la va enviar a casa fa uns dies tot i tenir símptomes creient que era un virus convencional

15.10.2015 | 07:29

La infermera britànica contagiada amb el virus de l'ebola, que va ser aïllada divendres passat en un hospital de Londres després d'haver estat donada d'alta al gener, es troba en estat "crític", va informar el Royal Free Hospital de la capital. "Ens entristeix informar que l'estat de Pauline Cafferkey s'ha deteriorat i està ara críticament malalta", va assenyalar el centre sanitari en un comunicat.
Cafferkey, escocesa de 39 anys, va ser traslladada a la matinada de divendres en un avió militar des de Glasgow en haver patit una "inusual complicació", segons fonts mèdiques, relacionada amb la malaltia. "Està sent tractada d'ebola a la unitat de màxim aïllament del Royal Free Hospital", s'afegia en la nota.
El passat cap de setmana, la germana de la malalta, Toni Cafferkey, va denunciar a la premsa que aquesta havia anat al metge a Glasgow amb símptomes dies abans del seu ingrés, però que el doctor l'havia enviat a casa pensant que era un virus convencional.
En ser ingressada divendres, les autoritats sanitàries van confirmar que el virus, que va contraure quan col·laborava a l'Àfrica, era present en el seu organisme, si bé van destacar que el risc de contagi era baix.
Posteriorment, es va informar que les al voltant de 58 persones amb les quals Cafferkey ha estat en contacte recentment han estat identificades i se'ls ha ofert una vacuna, sense que, de moment, cap hagi presentat símptomes del virus. De les 58, que inclouen familiars, companys de feina i altres ciutadans, 25 han acceptat la immunització, i uns 15 l'han rebutjada o no han pogut rebre-la per patir altres trastorns mèdics.

Viatge a Sierra Leone
La infermera va contreure l'ebola quan treballava com a sanitària a Sierra Leone amb l'organització humanitària Save the Children per intentar contenir el brot de la malaltia que va afectar l'Àfrica occidental.
Després de ser diagnosticada al desembre de 2014, Cafferkey passar tres setmanes a la unitat d'aïllament del Royal Free Hospital i va arribar a estar en estat crític abans de rebre un tractament experimental amb plasma sanguini d'un altre malalt britànic, el també sanitari Will Pooley.
Els protocols en vigor al Regne Unit indiquen que qualsevol persona diagnosticada amb ebola ha de ser traslladada el més aviat possible a la unitat d'aïllament preparada en aquest centre de la capital britànica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema