Tres diputats de Podem de les Corts d'Aragó van ser detinguts al costat d'una trentena de persones durant les protestes convocades a Brussel·les en les anomenades "Euromarxes" pels voltants dels edificis on es va celebrar la cimera de caps d'Estat i de Govern europeus. La Policia belga va arrestar Andoni Corrales, Marta de Santos i Amparo Bella, va explicar un portaveu de Podem, que va afegir que unes hores després van ser posats en llibertat sense càrrecs.

Es va tractar d'una "detenció administrativa", fet pel qual després d'haver estat retinguts al carrer, els tres diputats aragonesos van ser traslladats a la comissaria propera del districte de Brussel·les d'Etterbek.

Per la seva banda, l'eurodiputada d'Izquierda Unida (IU) Marina Albiol va explicar que la trentena de detinguts són espanyols que participaven en les marxes. Albiol va assenyalar a la xarxa social Twitter que la policia belga els havia mantingut dues hores immobilitzats a terra, malgrat les baixes temperatures i la pluja que no va parar de caure a la capital belga durant tota la jornada.

Va especificar que entre ells hi havia un quart diputat de les Corts d'Aragó i un menor de 12 anys. "Un dels detinguts ha patit un atac d'epilèpsia i la policia belga s'ha negat a avisar un metge", va afegir.

Albiol va explicar que cap membre del seu partit va ser detingut durant les Euromarxes. La Policia de Brussel·les no va oferir detalls sobre aquest succés.

L'eurodiputada de Podem Tania González va assenyalar que aquestes marxes giren al voltant de tres eixos fonamentals, l'austeritat, el futur acord de comerç i inversions TTIP entre la UE i els Estats Units i la gestió de la crisi humanitària. González va dir que aquests assumptes "estan relacionats i plantegen la necessitat d'una altra Europa, ja que s'està seguint un camí de construcció a dues velocitats". "Europa pot invertir molts diners en polítiques socials, el problema és que cal prioritzar els drets humans davant els interessos i beneficis d'una minoria, que és el camí contrari al qual estem assistint", va afegir.