El vestit que portava Rosario Porto el dia de la mort de la seva filla Asunta tenia restes de Lorazepam, principi actiu de l'Orfidal, fàrmac que ella prenia i que l'autòpsia va descobrir en el cos de la nena, segons es va posar de manifest en el judici per aquest crim. Els pèrits del departament de Química del Servei de Criminalística de la Guàrdia Civil van aportar aquesta dada en el judici contra Rosario Porto i el seu exmarit, Alfonso Basterra, únics acusats de la mort de la menor, els quals, segons l'advocat de l'acusada, José Luis Gutiérrez Aranguren, reben un "tracte inhumà" per les hores que passen en els calabossos del jutjat una vegada que conclouen les sessions i abans de tornar a la presó de Teixeiro.

En la sessió d'ahir també van declarar altres pèrits del departament de Química del Servei de Criminalística de la Guàrdia Civil que van exposar que no es pot concloure que l'origen de les cordes ataronjades trobades al costat del cadàver de la nena sigui la bobina que va ser localitzada a la casa de Teo on es creu que va morir Asunta. Aquests especialistes van apuntar que, tot i que hi ha coincidències en "propietats físiques i composició química", aquesta conclusió no pot fer-se amb una certesa absoluta. "Veiem que no es distingeixen, però no tenim evidències que tinguin un origen comú", van destacar.

Altres pèrits pertanyents als serveis d'identificació de la Guàrdia Civil que van analitzar el portàtil d'Alfonso Basterra, trobat al desembre de 2013, no han pogut establir tampoc en el dispositiu empremptes identificables del seu propietari i van dir que l'ordinador presentava un ampli ús. Van explicar que a l'ordinador només es van trobar empremtes de la nena.