El conflicte a Síria, que està ja en el seu cinquè any, ha superat els 250.000 morts, dels quals més de 70.000 són civils, segons el recompte difós per l'Observatori Sirià de Drets Humans. Des que es va registrar el primer mort el 18 de març de 2011 i ahir, l'ONG ha documentat un total de 250.124 morts. Gran part d'aquestes víctimes mortals, 74.426, són civils, entre els quals hi ha 12.517 menors d'edat i 8.062 dones.

Dins del bàndol opositor al Govern de Damasc, hi ha almenys 80.762 combatents morts: 41.201 milicians sirians de diferents brigades rebels, 2.551 desertors del règim i 37.010 estrangers de grups radicals com l'Estat Islàmic (EI) i el Front al Nusra, filial sirià d'Al-Qaeda.

Per part seva, les files dels partidaris del règim de Bashar al-Assad van patir un total de 91.678 baixes, de les quals 52.077 eren efectius de les forces regulars, 35.235 combatents sirians de milícies progovernamentals, 971 del grup xiïta libanès Hezbol·là i 3.395 milicians xiïtes d'altres nacionalitats. A aquests morts se sumen 3.258 persones la identitat de les quals no s'ha pogut aclarir.

Ofensiva de l'exèrcit sirià

L'Exèrcit sirià va anunciar que ha recuperat el control de diverses zones a la perifèria meridional de la ciutat d'Alep, la major localitat del nord de Síria, on ahir va iniciar una ofensiva contra "grups terroristes". El portaveu de les Forces Armades va detallar en un comunicat que els soldats han recuperat les àrees de Abtin, Hadadin Occidental, Kasarat, Al Madayen i la muntanya de Saharich, al sud d'Alep, on han causat "grans pèrdues" entre els seus oponents. Anteriorment, l'Observatori Sirià de Drets Humans havia informat de combats al sud d'aquesta urbs entre l'Exèrcit i faccions de tendència islàmica a les rodalies de la muntanya Azan.

L'Exèrcit turc va explicar que va abatre una aeronau, la identitat de la qual no s'ha determinat, però que alguns mitjans assenyalen era un avió no tripulat, que va penetrar a l'espai aeri de Turquia procedent de Síria, malgrat haver rebut tres advertències. Segons fonts militars, es tractava d'un avió no tripulat que va caure a territori turc després de ser abatut. La frontera entre Síria i Turquia ha estat escenari en les últimes setmanes de diverses situacions tenses amb avions.