Diverses desenes d'estudiants van interrompre l'expresident del Govern Felipe González quan pronunciava una conferència a la sessió inaugural del Cercle de Montevideo, que se celebra al Paranimf de la Universitat d'Alacant. L'incident es va allargar durant gairebé vint minuts, fins que els alumnes van desallotjar voluntàriament el lloc, sense violència, a instàncies del rector, Manuel Palomar, i després de llegir un manifest de repulsa per l'acte en considerar que té un caràcter mercantilista.

Pocs minuts després que González comencés una ponència titulada "Estat de benestar i l'Estat multimèdia", diversos alumnes, alguns d'ells del col·lectiu Front Estudiantil Universitari, van començar a cridar contra l'expresident, demanant que no doni lliçons de Democràcia i amb lemes com "feixista" i "fora empresaris de la universitat".

Un cop restablert el silenci en marxar els manifestants amb les seves pancartes, González va comentar a la resta de l'auditori: "Gràcies, no es preocupin, la veritat és que estic acostumat". També va assenyalar que havia escoltat al Paranimf alacantí "les mateixes consignes" que li van llançar fa uns mesos a Caracas, on va anar per defensar llibertats, i es va mostrar estranyat "que als constructors de la Democràcia els diguin feixistes".

L'expresident del Govern va advocar per crear un programari que controli els ingressos i despeses dels pressupostos governamentals com a arma per avançar en la transparència i lluitar contra la corrupció. El dirigent socialista ha posat en valor els departaments de transparència que estan sorgint en diferents governs locals i autonòmics, però va incidir que "fins ara sembla que els pressupostos no tenen res a veure amb la transparència".

"Però el pressupost és el que defineix l'acció del govern, fet pel qual si volem que aquest sigui transparent, cal conèixer la seva evolució", va explicar, tot afegint que la majoria dels casos de corrupció es produeixen amb l'execució de la despesa prevista en els pressupostos, i amb aquest programari es podria saber per què es retarda una obra o hi ha un sobrecost.