L'exdiputada d'UPyD Irene Lozano anirà de número quatre a la llista del PSOE per Madrid al Congrés en ocupar el lloc que ha deixat vacant la secretària socialista d'Ocupació, Luz Rodríguez, que encapçalarà la candidatura de Guadalajara. La Comissió Federal de Llistes del PSOE va prendre aquesta decisió després de la reunió celebrada a la seu de Ferraz, en què va donarel vistiplau a les candidatures a tot Espanya, excepte les de Catalunya, perquè siguin ratificades avui pel Comitè Federal.

A la candidatura per Madrid, Lozano anirà per darrere del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, de Meritxell Batet i d'Antonio Hernando i precedirà Rafael Simancas, l'excomandant Zaida Cantera, Eduardo Madina i Ángeles Álvarez.

La incorporació a darrera hora de Lozano a les llistes del PSOE ha suscitat cert malestar en alguns sectors del partit i l'exigència del president d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, que "demani perdó" als socialistes que es van sentir ofesos per les seves crítiques al bipartidisme.

Fernández Vara va reconèixer la capacitat de Sánchez per fer les llistes i incloure persones que puguin aportar, però també va defensar la legitimitat dels militants per expressar el seu malestar després de les crítiques abocades per Lozano en els últims quatre anys contra el bipartidisme que representen PSOE i PP.

"El primer que ha de fer Irene Lozano és demanar perdó, disculpar-se davant de milers de militants socialistes honrats que ens hem sentit ofesos en moltes ocasions per les seves desqualificacions durant quatre anys", va asseverar el líder dels socialistes extremenys.

Un canvi "seriós"

Lozano va explicar que la seva decisió d'anar-se'n al PSOE respon al fet que veu en els socialistes un projecte de canvi "seriós i creïble" per abandonar l'"entossudiment" i comptar amb persones "independents" com ella.

L'exdiputada d'UPyD va assegurar que des del PSOE seguirà fent la mateixa feina que va fer amb la formació magenta a favor de la regeneració de les institucions. "El que importa no sóc jo, no és un partit o un altre, sinó la gent que podem treballar per treure el nostre país endavant", va dir Lozano, que va rebutjar el qualificatiu de trànsfuga perquè ha deixat el seu escó i, fins i tot, ha renunciat a la indemnització per cessament de diputada.