L'exprimer ministre de Portugal José Sócrates, que fins ara es trobava a la presó domiciliària per sospites de corrupció, ha passat a estar en llibertat condicional. La Fiscalia portuguesa va explicar que ja s'han recopilat les suficients dades en el procés d'investigació contra l'exmandatari socialista, de manera que "ha disminuït la possibilitat que hi hagi pertorbació" de proves.

El que va ser cap del Govern portuguès entre 2005 i 2011 es trobava a la presó domiciliària a Lisboa, després d'haver passat més de nou mesos al penitenciari de Évora de manera preventiva.

José Sócrates, que actualment té 58 anys, va ser detingut a la seva arribada a l'aeroport de Lisboa procedent de París el 21 de novembre de l'any 2014 per sospites de corrupció, frau fiscal i blanqueig de capitals.

La Fiscalia també va explicar que s'ha concedit la llibertat condicional a l'empresari Carlos Santos Silva, a qui la premsa portuguesa considera testaferro de Sócrates.

Les dues decisions van ser promogudes per la pròpia Fiscalia i acceptades pel Tribunal d'Instrucció Criminal de Lisboa. No obstant això, ni Sòcrates ni Santos Silva podran sortir de Portugal sense una autorització prèvia i tenen prohibits els contactes amb els altres sospitosos en la mateixa causa, l'anomenada Operació Marquès.