El tancament a la mitjanit de divendres d'una nova frontera per part d'Hongria, aquesta vegada amb Croàcia, ha provocat un nou desviament de la ruta que segueixen els refugiats cap a Europa, que des d'ahir passa per Eslovènia. Més de 600 persones van ser ahir transportades en autobusos de Croàcia al nord-est d'Eslovènia, on ja han dit que només admetran 2.500 refugiats diaris i des d'on han començat a passar en petits grups a la propera Àustria.

Els refugiats, procedents en la seva majoria de Síria, Iraq i Afganistan, vénen de recórrer l'anomenada ruta dels Balcans, que va des de Turquia per mar fins a Grècia i després a través de Macedònia, Sèrbia i Croàcia. La Policia eslovena va informar que Àustria ha admès uns 300 d'aquests refugiats, que tenen l'opció de sol·licitar premís en aquest país o continuar el viatge, com desitja la majoria, cap a Alemanya.

El flux d'immigrants no s'atura. El divendres en van arribar 5.000 a Sèrbia i per ahir se n'esperaven 3.000 més, que després continuen cap a Croàcia. En aquest país, hi havien entrat ahir fins al migdia unes 5.000 persones.

El secretari d'Estat de l'Interior eslovè, Bostjan Stevic, va advertir que el seu país no n'acceptarà més de 2.500 al dia i va deixar clar que el nombre d'entrades dependrà del ritme que els emigrants segueixen la seva ruta cap a Àustria i Alemanya.

D'altra banda, la ministra d'Exteriors croata, Vesna Pusic, va dir divendres que el seu país coordinaria el trasllat amb les autoritats eslovenes i que no tancaria les seves fronteres mentre Àustria i Alemanya no ho fsin. "Tota aquesta gent vol arribar a Alemanya. Si no hi van a través d'Hongria, l'alternativa lògica és que ho facin a través d'Eslovènia", va manifestar.