L'Exèrcit sirià va assegurar ahir que ha matat uns 300 "terroristes" a la província de Latakia, a tocar de la costa mediterrània, segons va publicar l'agència de notícies oficial del país, Sana. L'agència que citava una font militar, apuntava que els soldats, en col·laboració amb les Forces de Defensa Nacional -milícies progovernamentals-, van realitzar entre la nit de divendres i el matí de dissabte un seguit d'operacions contra els amagatalls de terroristes a les àrees de Salma i Yeb al Ahmar, al nord de la província.

Els 300 pressumptes terroristes van perdre la vida a mans dels efectius governamentals en aquests atacs, en què les autoritats van destruir, a més, un gran nombre de vehicles i amagatalls amb armes dels seus oponents, segons la mateixa font. L'Observatori Sirià dels Drets Humans, per la seva banda, va informar que els efectius governamentals es van enfrontar ahir a les faccions rebels islàmiques a l'àrea de Yeb al Ahman, on els insugents estan intentant recuperar el terreny perdut. Anteriorment, l'ONG va confirmar la mort de l'"emir" del Front al Nusra (filiar siria d'Al Qaeda) a Latakia, el saudí Abdelmuhsen al Sharej, en un bombardeig a la frontera entre els províncies de Idleb i Alep. L'observatori, en canvi, no va precisar ni la data de l'atac aeri ni la identitat dels seus autors.

En aquests moments, l'exèrcit sirià, Rússia i la coalició internacional, liderada pels Estats Units, realitzen bombardejos al país. El passat 8 d'octubre, les forces armades sirianes van anunciar l'inici d'una ofensiva a gran escala contra "els terroristes" en diferents parts del país, per a la qual disposa de suport de l'aviació russa. Els atacs s'estan centrant a Hama, Latakia, Alep i els afores de Damasc.

Egipte i Rússia, d'acord

Precisament ahir, Egipte i Rússia es van mostrar d'acord sobre la importància de mantenir les operacions militars russes a Síria contra els terroristes i que aquestes vagin acompanyades per un procés de negociacions que porti a una solució política al llarg conflicte que viu el país. El cap de la diplomàcia egípcia, Sameh Shukri, va assegurar després de reunir-se al Caire amb el viceministre d'Exteriors rus, Mijaíl Bogdánov, que "l'erradicació del terrorisme a Síria representa un pas important cap a la solució política". A més, coincideixen en "la necessitat de tractar les arrels de la crisi a través de l'activació de la solució política, establerta pel Comunicat de Ginera, i la lluita contra les organitzacions terroristes".