Fernández Díaz diu que l'objectiu és acabar amb ETA "de facto"

El ministre actuarà "amb tota la força de la llei fins a aconseguir la seva extinció" mentre la banda existeixi

19.10.2015 | 07:15

El ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, afirma, amb motiu del quart aniversari de l'anunci de la fi de l'activitat terrorista d'ETA, que l'objectiu dels demòcrates no és el d'aconseguir el desarmament de la banda, sinó "culminar el procés de dissolució d'ETA "de facto"". Així ho va apuntar en un article publicat ahir al diari Deia, on Fernández Díaz assegurava que a ETA "li prima treure rèdit polític i personal i també blanquejar el seu passat, encara que sigui a costa dels presos i les seves famílies". "ETA afegeix més temps a la seva agonia i perllonga el mur que posa als seus presos i a les sortides legals individuals", afegia el ministre espanyol abans d'anunciar que mentre l'organització segueixi existint el Govern actuarà "amb tota la força de la llei fins a aconseguir la seva extinció total". "Possibilitar un espai d'impunitat per als seus membres seria la més gran de les injustícies", va agregar Fernández Díaz.
En l'article, Fernández Díaz sostenia que si ETA ha "rebaixat successivament les seves posicions" ha estat possible per la "fermesa del Govern" i no pels "plans futuribles, apel·lacions al diàleg o l'activitat de suposats mediadors".

El relat de les víctimes
D'altra banda, el ministre va posar en valor el relat de les víctimes del terrorisme com un mitjà més per lluitar contra aquesta xacra i, sobretot, per prevenir la radicalització. Així ho va manifestar uns dies abans de la seva assistència a una jornada històrica del Consell de Seguretat de Nacions Unides, una iniciativa que se celebrarà dimecres i on, a iniciativa d'Espanya, les víctimes espanyoles del terrorisme deixaran sentir la seva veu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema