El Ministeri d'Hisenda ha mostrat avui als mitjans informatius els dos automòbils Ferrari obsequiats fa quatre anys per Emirats Àrabs al Rei Joan Carles, que sortiran a subhasta el pròxim 6 de novembre, un dels quals presenta un lleuger frec a la carrosseria, segons l'informe tècnic de taxació.

L'informe indica que el vehicle, un Ferrari FF (F151) ha recorregut 763 quilòmetres, compta amb pneumàtics "gairebé sense desgast" -tan sols un "lleuger pessic" en una roda posterior- i no presenta desperfectes a l'interior, si bé la pintura de l'exterior mostra un "lleuger frec al lateral davanter esquerre i lateral posterior esquerre".

El preu de sortida d'aquest automòbil és de 345.000 euros, cinc mil menys que els 350.000 euros fixats com a preu mínim per a l'altre vehicle, de la mateixa model i de color negre.

Hisenda ha permès aquest matí l'accés dels mitjans de comunicació a l'estacionament del Parc Mòbil de l'Estat, situat al madrileny carrer de Cea Bermúdez, on els dos Ferrari poden ser inspeccionats fins a divendres que pels que estiguin interessats a participar en la subhasta pública que tindrà lloc el 6 de novembre a la Delegació d'Economia i Hisenda de Madrid.

Al juliol de 2013, dos mesos després de la decisió de l'anterior cap de l'Estat de renunciar al iot Fortuna, el rei Joan Carles va fixar destinació per dos vehicles, que havia rebut de Emirats Àrabs Units el 2011, de manera que un d'ells va ser lliurat al Govern i l'altre al Museu de la Guàrdia Reial.

Aquest museu, situat a El Pardo, exhibeix una col·lecció de vehicles històrics, Cadillac i Mercedes Benz antics, així com diversos Rolls Royce, la majoria en ús i que s'utilitzen per comitives oficials o per traslladar a caps d'Estat estrangers quan visiten Espanya.

Qui estigui interessat en la subhasta haurà de fer efectiva una garantia de 17.500 euros per a optar al Ferrari negre i de 17.250 euros en el cas de l'automòbil gris i disposarà fins el proper dia 30 per presentar les seves ofertes.