L'esborrany del programa electoral del PSOE planteja treure l'assignatura de Religió de totes les escoles: públiques, concertades i privades. Això farà necessari modificar el Concordat amb la Santa Seu, que introdueix aquesta assignatura en el sistema educatiu espanyol.

El PSOE vol que l'educació a Espanya -sigui pública o privada- sigui laica a tot el seu currículum. Per això, la Religió només podrà impartir-se com a assignatura extraescolar i la seva nota mai podrà servir per obtenir beques o per a la nota mitjana dels estudiants.

L'eliminació de la Religió a les escoles és una de les apostes amb què el PSOE es presentarà a les properes eleccions generals. Es tracta, segons va assenyalar el secretari d'Acció Política del PSOE, Patxi López, d'un programa reformista que ofereix «un autèntic projecte de país per al futur», davant del PP, a qui veuen instal·lat en un «immobilisme» que només porta a la «resignació, i a «l'alramisme»?dels que «proposen dinamitar-ho tot».

El PSOE també ha inclòs en l'esborrany del seu programa electoral la garantia que tots els joves que vulguin estudiar, i les famílies dels quals no tinguin renda suficient per pagar-ho, comptaran amb una beca.

La secretària d'Estudis i Programes del PSOE, Meritxell Batet, va anticipar aquesta mesura en la roda de premsa oferta a la seu de Ferraz després de la reunió de la Comissió Permanent de l'Executiva socialista, en què es va aprovar l'esborrany del programa amb el que concorreran a les eleccions generals del 20 de desembre.

«Dret de la ciutadania»

L'objectiu de la proposta del PSOE és que les beques siguin considerades «un autèntic dret de ciutadania». «Tots els ciutadans que vulguin estudiar i tinguin la capacitat per a això no es quedaran sense la possibilitat d'estudiar per una qüestió econòmica», va explicat Batet.