Milers de refugiats que es dirigeixen a Alemanya per la ruta dels Balcans van quedar atrapats a les fronteres de Croàcia amb Sèrbia i Eslovènia, esperant sota la pluja i el fred a que els deixin passar, mentre els diferents governs s'acusaven mútuament de la situació. A la frontera croata-eslovena, centenars de persones, fins a 2.000 segons algunes fonts, esperaven enmig del fang per entrar a Eslovènia, que ha imposat un límit de 2.500 entrades al dia i només deixa passar refugiats amb el compromís que aquests creuïn a Àustria, la següent escala en la ruta.

Els refugiats es van protegir de la intensa pluja amb tendes de campanya, el més afortunats, o amb impermeables de plàstic, mantes i lones els menys, mentre esperaven que Eslovènia els permetés passar al seu territori.

«Ajudeu-nos, ajudeu-nos», sol·licitaven a crits els refugiats sota les precipitacions i un vent gèlid al pas fronterer de Trnovec, segons el diari croat Vecernji list.

Eslovènia, de tot just dos milions d'habitants, s'ha convertit en una nova estació de pas de la ruta migratòria cap a Europa Occidental i les seves autoritats ja han advertit que estan al límit de les seves possibilitats. El canvi en la ruta dels Balcans, després del tancament de la frontera hongaresa amb Croàcia, creix la tensió regional.