La Guàrdia Civil va arrestar a l'aeroport de Madrid-Barajas una jove espanyola de 22 anys per la seva presumpta relació amb activitats de terrorisme gihadista. La dona, amb residència a Huelva, tenia intenció de viatjar a Turquia i després traslladar-se a Síria per integrar-se a les files de l'Estat Islàmic. La jove s'havia convertit recentment a l'Islam més extremista i presumptament mantenia contacte a través d'Internet amb elements radicals.

Les investigacions sobre les vinculacions i comunicacions que el grup terrorista manté amb residents a Espanya han permès detectar els plans d'aquesta jove i procedir a la seva detenció. La Guàrdia Civil manté obertes diferents línies de recerca que han permès fins a la data evitar la incorporació de diverses residents a Espanya a les files de l'Estat?Islàmic, incloent en ocasions menors d'edat.

La Guàrdia Civil va escorcollar el domicili de la jove a Almonte. L'habitatge sotmès a l'escorcoll és on resideix la detinguda juntament amb la seva mare, segons els testimonis dels veïns, que es van mostrar sorpresos per l'arrest, ja que, per a la majoria d'ells, el comportament d'aquesta jove no havia aixecat cap sospita, encara que algun d'ells va comentar que l'havien vist sortir en alguna ocasió amb un mocador al cap, com ho va fer ahir.

Segona operació a l'octubre

Aquesta és la segona operació vinculada al terrorisme gihadista que es porta a terme a l'octubre, després de l'arrest el passat dia 4 de dos homes i dues dones a Toledo, Badalona i Xeraco (València) per captar suposadament dones per lluitar amb l'Estat Islàmic, en una investigació conjunta amb les forces de seguretat del Marroc, que van practicar sis detencions a Casablanca. Els quatre van ser enviats a la presó per integrar suposadament una xarxa que tenia presència en els dos països i, a més de a la captació de dones, es dedicava també a l'adoctrinament radical i suport logístic per a l'Estat Islàmic.

Llavors el ministre d'Interior va assenyalar que eren ja 156 persones les detingudes durant aquesta legislatura vinculades al terrorisme gihadista. L'operació d'ahir es va dur a terme amb participació de diferents unitats de la Comandància de Huelva i la Prefectura d'Informació de la Guàrdia Civil, sota la direcció del Jutjat d'Instrucció número 1 i la Fiscalia de l'Audiència Nacional.