La pluja d'estrelles coneguda com Oriònides arribarà al seu màxim en la matinada del dimecres 21 al dijous 22 d'octubre, tot i que el millor moment per observar-les és a l'alba.

Segons explica la NASA, els meteors Oriònids apareixen cada any per aquestes dates, quan la Terra viatja a través d'una àrea de l'espai plena de runa del cometa Halley.

"Probablement, la pluja mostrarà una activitat més feble del que és habitual aquest any. Els trossos de pols del cometa que colpegen l'atmosfera suposaran una dotzena de meteors per hora", ha explicat l'investigador de la NASA Bill Cooke.

En aquest sentit, ha indicat que el millor moment per buscar els meteors Oriònids és just abans de l'alba de dijous, quan la Terra es troba amb la part més densa del corrent de deixalles del Halley.

"L'observació és simple: posar l'alarma unes hores abans de l'alba, sortir al carrer i mirar cap amunt a la direcció de la constel·lació d'Orió. No cal cap telescopi per veure les Oriònides movent-se a través del cel", apunta la NASA.

No obstant això, la visibilitat de l'espectacle celeste tindrà a veure també amb les condicions meteorològiques i, en aquest cas en el que la pluja pot ser feble, allunyar-se el més possible de les ciutats, on la contaminació lumínica és alta.

Les Oriònides són l'avantsala de les conegudes Leònides, el bec d'activitat de les quals s'espera per a la mitjanit del proper 18 de novembre.