Podem proposarà una «renda garantida» de 600 euros mensuals per als que no tenen ingressos i, a més, una altra «renda complementària» per «qui treballa però és pobre» i el seu sou no arribi als 900 euros. La proposta s'inclou en el pla de xoc de lluita contra la pobresa i la desigualtat de la formació, que planteja la implicació de les administracions central, autonòmiques i locals.

El pla de rendes, l'objectiu del qual és aconseguir la «pobresa zero», s'emmarca dins el conjunt de mesures econòmiques que inclourà en el seu programa electoral, que preveuen la regulació del mercat de treball, la pujada progressiva del Salari Mínim Interprofessional (SMI) fins a arribar als 800 euros el 2018 i la pujada de les pensions. Aquí s'inclou també la «renda garantida» -ja no universal com es plantejava al programa de Podem per a les eleccions europees-, que es fixaria en 600 euros mensuals per a aquells que no tenen cap ingrés.

Per altra banda, la proposta del PSOE de suprimir la Religió del currículum educatiu o treure presència als símbols religiosos a les institucions per avançar cap a un Estat laic va causar indignació a la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), que va considerat aquestes mesures impròpies d'«un partit seriós». L'esborrany del programa electoral dels socialistes preveu un conjunt de mesures dirigides a consolidar el caràcter laic de l'Estat, entre elles, eliminar la referència a l'Església Catòlica a la Carta Magna i revisar el Concordat amb la Santa Seu.

El secretari general de la CEE, José María Gil Tamayo, va opinar que treure la Religió de l'horari escolar és «una incursió en àmbits radicals» a la recerca de vots, que té «un regust d'altres temps» i que no és propi d'«un partit seriós» com el PSOE.

El?PP vol un debat «seriós»

El portaveu del PP, Rafael Hernando, no veu raonable que els debats siguin «de talla i enganxa» com el que van mantenir Albert Rivera i Pablo Iglesias, perquè es tracta d'elegir el cap del Govern, un tema que és «molt seriós, no un espectacle».