El vicepresident dels EUA, Joseph Biden, va anunciar que ha decidit no aspirar a la candidatura presidencial demòcrata per a les eleccions de 2016, posant fi a mesos de deliberacions i especulacions. Biden va fer aquest anunci des de la Rosaleda de la Casa Blanca acompanyat del president dels EUA, Barack Obama, i de la seva esposa, Jill Biden. «Desafortunadament, crec que estic fora de temps, del temps necessari per construir una campanya guanyadora per la nominació», va explicar Biden.

El vicepresident va recordar que, tant ell com la seva família, han passat mesos analitzant si estaven emocionalment preparats per a una nova contesa política després de la mort el maig passat del seu fill gran, Beau, a causa d'un tumor cerebral. De 72 anys, Biden ja va competir sense èxit per la candidatura presidencial demòcrata el 1998 i 2008.

Però, tot i renunciar a ser candidat, «no estaré en silenci» i «tinc la intenció de parlar amb claredat i força per influir tant com pugui en on ens posicionem com a partit i cap a on ens cal anar com a nació», va prometre Biden. Així, el vicepresident va alertar que el Partit Demòcrata i el país sencer cometran «un error tràgic» si intenten «allunyar-se del llegat d'Obama».

Biden també va instar a posar fi a les divisions polítiques «partidistes» i va demanar als seus coreligionaris demòcrates no mirar els republicans «com a enemics», sinó intentar «treballar junts pel bé del país». «Si hagués pogut ser qualsevol cosa, m'hauria agradat haver estat el president que va acabar amb el càncer, perquè és possible», va afegir.