Un jove ha atacat aquest dijous una escola de Trollhättan (sud-oest de Suècia), causant la mort de dues persones i deixant ferides greus dues persones més amb arma blanca, abans de ser abatut per la policia.

Les dues víctimes mortals són un alumne i un professor de suport del centre, mentre que un altre estudiant i un altre professor han resultat ferits.

Les forces de seguretat han acudit a l'escola després de ser alertats que un jove emmascarat havia arribat amb diverses armes blanques llargues al centre i l'han reduït amb dos trets. El noi ha estat traslladat a l'hospital, on ha mort.

"Quan ho hem vist per primer cop crèiem que era una broma. Portava una màscara i roba negra i una espasa llarga. Alguns fins i tot han volgut parlar amb ell i tocar l'espasa", ha declarat un alumne a la televisió pública "SVT".

Segons les primeres dades facilitades per la policia, l'agressor és un jove de 21 anys resident a la localitat. Les autoritats municipals han activat el seu grup d'ajuda en cas d'emergències i han desplaçat personal al lloc.

L'atac s'ha produït en un cafè annex a l'escola, on estudien 400 alumnes. Concretament, el recinte educatiu comparteix espai amb alguns equipaments oberts al públic en general, com aquesta cafeteria i la biblioteca. El personal docent s'havia queixat a la Inspecció d'Escoles de Suècia en una visita recent de la inseguretat per als alumnes en conviure amb aquests epsais oberts.

El primer ministre, Stefan Löfven, ha qualificat els fets de "dia negre" per Suècia i ha suspès una compareixença al Parlament per viatjar fins a la localitat.

Trollhättan és una ciutat industrial d'uns 45.000 habitants, situada al nord de Göteborg i coneguda per albergar la planta del fabricant de cotxes Saab Automobile.