Un psiquiatre que atén Rosario Porto va afirmar que, després de la mort de la seva filla Asunta, de la qual està acusada, li va recomanar un augment de la dosi d'Orfidal, una medicació que va poder causar en ella «una amnèsia, sobretot per fets recents». En l'última jornada del judici dedicada a proves pericials van comparèixer, a petició de la defensa, els tres professionals de la medicina que han atès Porto des de l'any 2009.

Així, el psiquiatre Ramiro Touriño va començar a veure a Rosario Porto el 30 de juliol de 2013, quan ella presentava un quadre clínic de depressió major. A aquesta primera consulta va anar acompanyada pel seu exmarit, el periodista Alfonso Basterra -també acusat en aquest judici-, que va suggerir a aquest especialista que Rosario Porto podria patir un trastorn bipolar, cosa que va ser descartada.

Però davant el quadre depressiu que presentava l'acusada, aquest psiquiatre li va prescriure Orfidal, a més de l'antidepressiu Prozac, i tot això «mitjançant receptes privades». La pauta per al consum de l'Orfidal, el principi actiu del qual és el Lorazepam, era mitja pastilla d'un mil·ligram i tres vegades al dia.

La compra d'aquest medicament va tenir un cop més la seva rellevància en la sessió d'ahir. La defensa d'Alfonso Basterra va demanar l'exhibició de la llista de compres farmacèutiques de tots dos acusats, en les quals es va poder veure que l'acusat va comprar el 22 de juliol l'ansiolític Orfidal i l'antidepressiu Prozac. Tot això es va adquirir una setmana abans que la mateixa medicació fos pautada per a Rosario Porto, que va anar a la consulta l'esmentat dia 30. En aquesta compra, Basterra també va adquirir un antihistamínic.