El fiscal Jorge Fernández de Aránguiz va expressar en el seu convenciment que els pares d'Asunta, únics acusats de la seva mort violenta, van planejar de manera conjunta la seva mort, fet que no veu incompatible amb el fet que de l'asfíxia se n'ocupés només un, en aquest cas la mare, Rosario Porto. En la sessió d'ahir, el representant del Ministeri Públic va destacar que hi va haver una sedació «repetida» de la nena en el temps, la qual va haver de ser portada a terme amb «paciència» per tots dos progenitors, ja que aquest crim «no s'entén» com a acció d'un d'ells en exclusiva.

«Sedar està intrínsecament relacionat amb l'assassinat i aquí apareix Alfonso Basterra», va assegurar el fiscal, per seguidament recordar que va ser el pare de la víctima qui va comprar fins a en tres ocasions grans quantitats de fàrmacs amb el principi actiu Lorazepam, que l'autòpsia va revelar com a existent en el cos de la petita.

Les conclusions de les dues acusacions personades en el cas van coincidir a mantenir que la mort violenta de la nena va ser «concordada» pels seus pares adoptius.