El tribunal de l'Audiència de Palma que jutjarà el cas Nóos decidirà en els dies posteriors al tràmit de qüestions prèvies, amb el qual arrencarà el judici l'11 de gener, si jutja la infanta Cristina o l'eximeix en aplicació de l'anomenada «doctrina Botín».

Els magistrats que formen la sala de la secció primera de l'Audiència encarregada del cas van comunicar ahir als lletrats de les defenses, les acusacions i la Fiscalia que la jornada de l'11 de gener es dedicarà a l'exposició de les qüestions prèvies, entre les quals figura si Manos Limpias està legitimada per mantenir en solitari l'acusació contra la infanta.

Els jutges es prendran, després, quatre setmanes per resoldre si s'aplica a la infanta la «doctrina Botín» i d'altres possibles qüestions prèvies, com la nul·litat de la instrucció que plantejarà la defensa de Diego Torres, soci d'Iñaki Urdangarin a l'institut Nóos.

Quan els magistrats Samantha Romero, Eleonor Moyá i Juan Pedro Yllanes resolguin les peticions de les defenses, la vista oral començarà el 9 de febrer amb la declaració dels acusats. A la sessió de qüestions prèvies hauran d'estar presents els 18 acusats.

En la vista d'ordenació del judici que va tenir lloc ahir a la mateixa sala que acollirà la vista oral, unes dependències de l'Escola Balear de l'Administració Pública, situada al polígon de Son Rossinyol de Palma, el tribunal va informar les parts que des del 9 de febrer se celebraran sessions de dimarts a divendres i que està programat que el judici acabi el 30 de juny.