Una parella de bussos va baixar ahir al lloc on l'helicòpter de l'Exèrcit de l'Aire va caure a l'Atlàntic amb tres militars a bord, encara que sense aconseguir arribar a la cabina de l'aparell, segons va informar un portaveu del Ministeri de Defensa. La recerca es realitza en el punt on va ser localitzada la balisa d'emergència de l'helicòpter, que es va enfonsar dijous a uns 40 metres de profunditat i a unes 40 milles (74 quilòmetres) de la costa del Sàhara.

En aquest Superpuma del Servei Recerca i Rescat (SAR) de l'Exèrcit de l'Aire volaven el capità José Morales Rodríguez, de Barcelona, casat i amb un fill; el tinent Saül López Quesada, de Madrid i solter; i el sergent Jhonander Ojeda Alemán, de Gran Canària i amb parella, únic supervivent de l'accident que va patir un aparell del mateix servei l'any passat a Canàries.

L'operatiu se centra a accedir com més aviat millor la cabina de l'helicòpter, enfonsat a uns 40 metres de profunditat, segons va indicar divendres el ministre de Defensa, Pedro Morenés, que segueix des de la Base de Gando (Gran Canària) el dispositiu de recerca dels militars desapareguts. Els corrents marins a les aigües profundes dificulten les tasques de rastreig.

Deu bussejadors es troben a la zona per participar en el rastreig sota l'aigua, mentre per l'aire, un avió CN235 realitza tasques de recerca en una zona més àmplia. En el mateix punt es troba el vaixell de l'Armada Camino?Español, al qual ahir a la tarda es va unir el vaixell del Ministeri de Foment Olimpic Zeus

Oficialment desapareguts

El Ministeri de Defensa dóna per desapareguts els tres militars que anaven a bord de l'helicòpter, després que les autoritats marroquines hagin admès que la seva informació que havien estat recollits per un pesquer no estava contrastada. No obstant això, tampoc s'ha descartat que es trobin en un pesquer sense comunicacions.

El secretari d'Estat d'Afers Exteriors, Ignacio Ibáñez, va indicar ahir que Espanya parlarà amb el Marroc sobre on va sorgir l'«error» de la informació que indicava que els militars de l'helicòpter espanyol sinistrat a l'Atlàntic havien estat recollits per un pesquer.